Skip to content

Van vrouwen, voor vrouwen. Happy International Women’s Day!

Vandaag, op vrijdag 8 maart, vieren we Internationale Vrouwendag! Een dag gewijd aan het erkennen en vieren van de prestaties van vrouwen over de hele wereld. Bij OK Plant draait alles om het verspreiden van geluksmomenten. Binnen het productieproces spelen talloze mensen een essentiële rol, en het is inspirerend om te zien dat veel van deze mensen bij OK Plant vrouwen zijn.

Loop een rondje met ons door kantoor en kas, en maak kennis met enkele van die vrouwen die op verschillende afdelingen bloeien in hun werk.

Creative Director Desiree
Bij onze eerste stop ontmoeten we Desiree Olsthoorn, directrice van OK Plant en Creative Director van Kolibri Company, voor wie de natuur een bron van vreugde is. Ze laat zich inspireren door de geuren, kleuren en rust tijdens wandelingen door de tuin, waar ze zich thuis voelt en haar creativiteit wordt gevoed door de zuurstof in de lucht.

Als directrice en Creative Director is Desiree betrokken bij het volgen van trends en het bestuderen van de tijdgeest. Ze woont trendsessies bij om te begrijpen hoe deze de consument beïnvloeden en welke kleuren en vormen gewenst zijn. Samen met haar marketingteam bepaalt ze jaarlijks acht populaire woonstijlen in Europa, waarbij ze passende kleuren, planten ontwerpen die perfect bij elkaar passen.

Het doel van Desiree en haar team is om anderen te inspireren om een stukje natuur in huis te halen, zodat iedereen kan genieten van de schoonheid van de natuur, gewoon thuis. Haar motto is: ‘’Omarm de natuur om je leven te verrijken’’. En zo inspireert Desiree anderen om te genieten van de prachtige natuurlijke elementen in hun eigen leefomgeving.

HR-medewerker Katinka
Bij onze volgende stop belanden we in het HR-kantoor, waar we Katinka ontmoeten. Ze vertelt ons over de vrouwen binnen OK Plant. ‘’Het is opvallend dat in de glastuinbouw, die over het algemeen bekendstaat als een ‘mannenbranche’, bij ons wel al veel vrouwen werken”. Katinka benadrukt dat deze verandering niet beperkt blijft tot kantoorfuncties, maar zich ook uitstrekt tot de werkvloer, waar vrouwen zowel uitvoerende als leidinggevende posities bekleden. ‘’Onlangs hebben we zelfs een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur aangenomen’’, vertelt ze trots.

Marketing- en Communicatiemedewerker Lotte
Op dat moment stapt Lotte het kantoor binnen, waar meteen de nauwe samenwerking tussen haar en Katinka duidelijk wordt. Samen zetten ze zich in voor verschillende aspecten, waaronder de interne communicatie binnen het bedrijf, wat bijdraagt aan het welzijn van hun collega’s. Lotte benadrukt de waarde van werken in een omgeving met veel vrouwen: “Ik werk nauw samen met diverse vrouwen op de afdeling, en deze samenwerking verrijkt onze creatieve ideeën enorm. We stimuleren elkaar, bieden ondersteuning en halen inspiratie uit elkaars ideeën. Als team vormen we een sterke band en zijn we vastberaden om gezamenlijk onze doelen te bereiken en onze projecten tot een succes te maken. Ik ben dan ook trots op de positieve en ondersteunende werkomgeving waarin we elkaar aanmoedigen om te groeien.”

Medewerker Assortiment & Planning Sabine
Als we de kas inlopen, treffen we Sabine aan bij haar orchideeën proef. Ze vertelt over wat haar werk zo leuk maakt: “Binnen mijn functie krijg ik de kans om de mooiste orchideeën uit te kiezen en deze te testen,” vertelt ze. “Ik ben ervan overtuigd dat het van groot belang is dat meer vrouwen betrokken raken bij teeltfuncties binnen de tuinbouwsector. Hoewel het momenteel voornamelijk een mannenwereld is, zijn het uiteindelijk de vrouwen die onze producten kopen. Met zoveel vrouwen vertegenwoordigd op diverse posities binnen OK Plant, zit dat in ieder geval wel goed!” vervolgt ze, terwijl ze lachend haar punt onderstreept.

Teamleider Stokken
Als laatste stoppen we bij Dominika. Zij vertelt over haar groei bij OK Plant gedurende de afgelopen 12,5 jaar. Toen ze naar Nederland kwam, begon ze haar carrière via een uitzendbureau bij OK Plant. Na het beheersen van de taal, kon ze doorgroeien tot taakverantwoordelijke op de stokafdeling. Hier worden alle orchideeën voorzien van stokken bij de takken, zodat ze recht omhoog staan. Dominika leidt een team van voornamelijk vrouwen, wat soms uitdagend kan zijn, maar waar ze vooral veel van leert en van geniet. Ze hecht veel waarde aan het welzijn van haar team: “Ik voer regelmatig gesprekken met mijn team om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier en geluk werkt.”

Bij OK Plant omarmen we diversiteit en streven we naar een inclusieve werkomgeving waar iedereen de kans krijgt om te groeien en te bloeien, ongeacht geslacht. Hierom vieren we vandaag de aanwezigheid van alle vrouwen binnen ons bedrijf. Een onmisbare kracht binnen de organisatie. Happy International Women’s Day!

Gerelateerd nieuws

Over OKplant