Skip to content

AANSTORMEND Teeltspecialist

AANSTORMEND 

Teeltspecialist

Fulltime
STANDPLAATS MAASDIJK

Ben jij een teelttopper met groene vingers? Kom werken bij ons jonge, vooruitstrevende bedrijf als Aanstormend Teeltspecialist en laat jouw passie voor planten tot volle bloei komen in ons enthousiaste teeltteam!

Wat ga je doen?

Als Aanstormend Teeltspecialist voeg jij je samen met het Teeltteam Phalaenopsis. Je gaat een intern leertraject aan waarmee jouw verantwoordelijkheden gelijkmatig steeds meer groeien. Je start als Teeltmedewerker en zult uiteindelijk gaan uitbloeien tot Teeltspecialist. Op termijn wordt je verantwoordelijk voor het aansturen van de klimaatcomputer en zorg je ervoor dat de watergift en meststofvoorziening op peil zijn.

Daarnaast ga jij mogelijke plantziektes opspeuren en onderneem je actie om deze te voorkomen. Dit omvat onder andere het toepassen van de juiste gewasbeschermingsmaatregelen en het naleven van het ontsmettings- en hygiëneprotocol. Bovendien houd jij je bezig met het opzetten van teeltproeven, zoals het uitvoeren van groeimetingen om de condities van de Phalaenopsis te monitoren. Elke week is er een teeltronde op een OK Plant locatie – dit zijn er in totaal drie. Je zult dus niet alleen op één locatie te vinden zijn.

Toekomst in bloei!
Met ambitie en voldoende doorzettingsvermogen ligt er een mooie toekomst binnen OK Plant in het verschiet. Wij bieden volop doorgroeimogelijkheden om uit te bloeien tot Teeltspecialist, met mogelijk uitzicht op een Coördinator Teelt functie in de toekomst.

 

Jouw nieuwe team
Bij OK Plant hebben we een enthousiast teeltteam bestaande uit Teeltmedewerkers en Teeltspecialisten, waarmee je veel zult samenwerken. Met behulp van hun kennis en kunde ga jij gaande weg steeds meer leren en taken oppakken. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit, wat jouw ruimte geeft om te ontdekken wat jij leuk vindt en waar jij je verder in wil verdiepen. Innovatie is een belangrijk thema in onze strategie – Het teeltteam houdt zich bezig met proeven om verder te optimaliseren en te verduurzamen. Jij ondersteunt jouw team door ook af en toe weekendstoringsdiensten te draaien volgens de afgesproken structuur (voornamelijk op afstand). Dit wordt gerouleerd om ook op die manier ook regelmatig vrij te zijn in het weekend.

OK Plant heeft een uitgebreid assortiment orchideeën, bestaande uit meer dan 101 verschillende soorten. Ons doel is om onze Phalaenopsis met topkwaliteit bij klanten af te leveren. Onder ons eigen consumentenmerk Kolibri Company verkopen we onze producten in heel Europa via groene vakhandels. Het is dan ook geen verrassing dat ons teeltteam keihard werkt om aan deze hoge kwaliteitseisen te voldoen. Wil jij ook graag bijdragen aan dit succes? Lees dan snel verder!

Jij hebt:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau; een diploma aan de Tuinbouw & Argibusiness of vergelijkbaar hieraan.
 • 38 tot 42 uur per week tijd om jouw plantenliefde te uiten.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Oog voor detail en bent analytisch onderlegt.
 • Geen moeite om de handen uit de mouwen te steken.
 • Goede communicatie-skills.
 • Een spuitlicentie is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een functie binnen een groeiend familiebedrijf waar je écht van waarde kunt zijn.
 • Een salaris passend bij je opleidingsniveau, werkervaring en je functie conform CAO Glastuinbouw.
 • Een positieve, jonge en dynamische werkomgeving, waar je blij wordt van de mooie producten.
 • Mogelijkheid tot deelname aan onze OK Plant Academy, om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Een moderne werkomgeving, met veel geautomatiseerde processen.
 • Vrijdagmiddagborrels, leuke personeelsactiviteiten en elke week verse soep en vers fruit in je pauze!
 • Volop doorgroeimogelijkheden, met mogelijk uitzicht op een Coördinator Teelt functie in de toekomst.

Solliciteer op deze functie!

Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij OK Plant je een mooie stap? Reageer dan snel en mail je sollicitatiebrief met CV naar Katinka Boersma via hr@okplant.nl.

Snel solliciteren

‘IK HEB BINNEN OK PLANT VOLOP MOGELIJKHEDEN GEKREGEN OM MIJZELF TE ONTWIKKELEN.’

‘Toen ik een aantal jaar geleden intern de vacature Teeltmedewerker langs zag komen twijfelde ik geen seconde. Nu ben ik dagelijks bezig om de teelt van onze verschillende producten optimaal te laten verlopen, betere groei te realiseren en uitval te verminderen. Doordat ik elke dag voor nieuwe uitdagingen kom te staan ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk. OK Plant heeft mij altijd de kans gegeven om mezelf verder te ontwikkelen! Binnen mijn huidige functie ben ik nooit uitgeleerd en ontwikkel ik mezelf elke dag opnieuw.’

Friso van der Kruk
Teeltspecialist 

Meer lezen over Friso’s baan bij OK Plant? Lees erover in zijn blog!

Over OKplant