Skip to content

Maak kennis met Sabine, onze assortiment manager

Wil jij een kijkje achter de schermen bij het samenstellen van het Kolibri Orchids assortiment? Onze assortiment manager Sabine is verantwoordelijk voor het samenstellen van een vernieuwend assortiment en het selecteren van kwalitatief sterke Phalaenopsis soorten. Maak kennis met haar functie en ontdek hoe lang het duurt voordat een nieuw soort aan ons assortiment wordt toegevoegd.

Kennismaking OK Plant
‘’Als scholier ben ik begonnen bij OK Plant op verschillende afdelingen, zoals de stokafdeling en de inpakafdeling. De tuinbouwsector is mij niet onbekend en via mijn familie heb ik kennisgemaakt met deze sector. Zo ben ik na mijn middelbare school gestart met de studie Tuinbouw en Agribusiness, waar ik veel kennis opgedaan heb over de teelt van orchideeën. Na het afronden van mijn studie werd er een nieuwe functie binnen OK Plant aan mij aangeboden.’’

Nieuwe functie
‘’Dagelijks houd ik mij bezig met taken die te maken hebben met het assortiment Kolibri Orchids. Voordat er nieuwe soorten aan ons assortiment worden toegevoegd, bezoek ik leveranciers om nieuwe soorten uit te kiezen. Dit doet ik alleen of samen met het verkoopteam om zo eigentijdse bloemkleuren en -patronen uit te kiezen. Nadat er een nieuw soort is gekozen, onderzoek ik de kwaliteit, het aantal takken en de houdbaarheid. Wist je dat het wel tot vijf jaar kan duren tot een nieuw soort aan ons assortiment toegevoegd wordt? ‘’

Planning orchideeën
‘’Naast het samenstellen van ons assortiment, is de planning een belangrijke taak. Dit houdt in dat alle orchideeën op tijd worden ingekocht en ik rekening houd met het kleurenpakket. Dit is belangrijk omdat we voor feestdagen bepaalde kleuren orchideeën beschikbaar willen hebben. Zo willen we voor Moederdag bijvoorbeeld orchideeën met roze bloemkleuren en voor Pasen weer meer orchideeën met gele kleuren.’’

Een dag bij OK Plant
‘’Al vroeg gaat mijn wekker en werk ik elke dag aan verschillende taken. Zo kan ik op een dag een leverancier bezoeken om nieuwe Phalaenopsis soorten te bekijken of rondlopen in onze eigen kwekerij om te kijken hoe onze nieuwe soorten groeien. Het bijhouden van mijn e-mail is ook belangrijk om na te gaan of bestelde orchideeën bij elke locatie van OK Plant aankomen. Wij hebben namelijk meerdere locaties, waardoor we goed opletten of er niet te veel of te weinig orchideeën geleverd zijn.

Als je me vraagt wat mijn favoriete orchidee is? Dan kan ik hier geen antwoord op geven. Alle orchideeën zijn namelijk mooi! Voor mij is het belangrijk dat elke orchidee een goede kwaliteit en houdbaarheid heeft.

In juni vindt de Orchid Inspiration Days plaats, waarbij het gehele assortiment gepresenteerd wordt. Dit event is een belangrijk moment waar ik nieuwkomers in het assortiment aan zakelijke klanten laat zien en hun reacties peil. ‘’

 

Veranderingen
‘’Mijn functie ontwikkelt zich continue. Sinds kort houd ik mij bezig met de ruimteplanning van onze locatie, zodat de ruimte in de kwekerij optimaal benut wordt. Zo staan er niet te veel of te weinig orchideeën. ‘’

Het leukste aan werken voor OK Plant
‘’Ik vind het leuk om met alle nieuwe soorten te werken en hierin keuzes te maken. Hierdoor bepaal ik welke soorten aan ons assortiment worden toegevoegd en heb ik als eerste de primeur. De diversiteit van deze functie is erg fijn en hierdoor heb ik contact met elke OK Plant medewerker.

Kortom, ik ben dagelijks bezig met het samenstellen van ons Phalaenopsis assortiment en zorg ervoor dat de mooiste orchideeën aangeboden worden aan onze klanten, met de beste kwaliteit!’’

Wil jij meer weten van onze OK Plant medewerkers? Houd onze blog dan goed in de gaten.

Meer volgen van OK Plant? Via onze socialmediakanalen inspireren we je met de leukste foto’s, video’s en geven we een kijkje achter de schermen.

Instagram: @okplant_
Facebook: @OKPlant

Gerelateerd nieuws

Over OKplant