Skip to content

Rob & Desiree Olsthoorn fietsen 500 km voor GEF Kenya

Van 17 tot 27 oktober 2019 hebben Rob & Desiree Olsthoorn de GEF Kenya Classic gefietst. De GEF Kenya Classic 2019 is een avontuurlijke fietstocht. Ze zijn dit fantastische avontuur begonnen in Tanzania samen met 80 andere deelnemers. In 7 dagen hebben ze meer dan 500 kilometer afgelegd waarbij het geen moment saai is geweest. Want fietsen tussen uitgestrekte suikerrietplantages, klimmen tot 1.750 meter op de spekgladde flanken van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en op fietssafari door Nationaal Park Tsavo West waar de olifanten, zebra’s en giraffen langs de weg lopen, is weer eens wat anders dan de Westlandse duinen of het poldergebied van Midden Delfland!

Vanaf dit startpunt hebben ze gefietst door verschillende nationale parken zoals Tsavo West, over de toppen van Taiata Hills en langs uitgestrekte vlaktes van Zuid- Afrika, om uiteindelijk te eindigen bij de projecten van de Girls Empowerment Foundation. Girls empowerment Foundation helpt meisjes in ontwikkelingslanden met huisvesting en onderwijs.

In 2011 is er een eerste weeshuis gebouwd voor in eerste instantie 16 meisjes die op dat moment dringend onderdak nodig hadden. Op dit moment wonen er maar liefst 80 meisjes waar de GEF voor zorgt. Samen met 450 leerlingen op de basisschool ondersteund deze organisatie maar liefst 500 kinderen met goed onderwijs.

Wij steunen hiermee de Girls Empowerment Foundation, het weeshuis en de school in Kenia.

Gerelateerd nieuws

Over OKplant