Skip to content

OK Plant voert marktonderzoek uit voor de Kolibri Bouquet

Recentelijk voerden we marktonderzoek uit naar het ons innovatieve Kolibri Bouquet. Een orchideeënboeket voor maandenlang bloeiplezier en kwaliteitsborging met waterreservoir. Dit onderzoek bevestigd dat het concept voldoet aan de marktvraag en koopbereidheid bij de consument.

In het najaar van 2023 hebben we in samenwerking met Royal FloraHolland een kwalitatief consumentenonderzoek uitgevoerd onder plantenkopers in Nederland en Frankrijk, variërend in leeftijd van 25 tot 75 jaar. Nadia Olsthoorn, marketeer bij OK Plant, benadrukte het belang van dit onderzoek: “Bij OK Plant hechten we waarde aan het uitvoeren van dit onderzoek, omdat het ons inzicht heeft gegeven in de mening van onafhankelijke consumenten. Daarnaast voeren wij continu onderzoeken uit onder onze bestaande klanten, en hun klanten. We gebruiken alle informatie om onze bestaande producten aan te scherpen. De doeltreffendheid en effectiviteit van het product bij de consument staat bij ons voorop.”

Easy care

Kolibri Bouquet is een orchideeën- en plantenmix in een luxe schaal, die is uitgerust met een waterreservoir en watergeeflonten. Dit systeem biedt planten de juiste hoeveelheid water en vermindert de noodzaak voor consumenten om frequent water te geven. De resultaten van het marktonderzoek bevestigen dat consumenten in zowel Nederland als Frankrijk positief reageren op Kolibri Bouquet, waarmee gemak en lang-genieten als belangrijke overwegingen worden genoemd. Bovendien sluiten de verschillende Kolibri Bouquet uitvoeringen aan bij de actuele interieurtrends.

Het volledige onderzoeksrapport wordt op verzoek gepresenteerd door de marketingafdeling van OK Plant.

Gerelateerd nieuws

Over OKplant