Skip to content

OK Plant versterkt duurzaamheid met nieuwe WKK-Installaties

Bij OK Plant streven we voortdurend naar innovatie en duurzaamheid. Recentelijk hebben we belangrijke stappen gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze efficiëntie te vergroten. Wij zijn verheugd om te delen dat we onlangs twee nieuwe WKK-installaties hebben geïnstalleerd die ons helpen onze eigen energie op te wekken.

Wat is een WKK-installatie?

WKK staat voor Warmte-Kracht-Koppeling, een technologie die niet alleen elektriciteit produceert, maar ook warmte genereert die weer kan worden gebruik. Dit kunnen we gebruiken voor in onze kassen, en de rest leveren we terug aan het stroomnet. Wist je dat WKK’s 11% van de Nederlandse elektriciteitsproductie leveren? Dit maakt WKK-installaties bijzonder efficiënt en milieuvriendelijk.

Onze Nieuwe WKK-installaties

De installatie van de nieuwe WKK’s bij OK Plant markeert een belangrijke mijlpaal in onze duurzaamheidsreis. Door deze technologie te integreren, kunnen we onze energiekosten verlagen en tegelijkertijd onze CO2-uitstoot verminderen. Dit is een grote stap richting een duurzamere toekomst voor ons bedrijf.

Projecten en uitdagingen

Onze technische afdeling heeft recentelijk de installatie van de WKK voor onze locatie in Naaldwijk voltooid. Dit was een complex project dat veel planning en coördinatie vereiste, maar we zijn trots op het resultaat. De nieuwe WKK draait nu op volle capaciteit en helpt ons bij het efficiënt beheren van onze energiebehoeften.

Op dit moment zijn we druk bezig met de planning voor de installatie van een nieuwe WKK in ’s-Gravenzande. Dit project bevindt zich nog in de voorbereidingsfase, maar we verwachten dat het binnenkort zal beginnen. Deze nieuwe installatie zal ons verder helpen onze duurzaamheidsdoelen te bereiken en onze operationele efficiëntie te verhogen.

De rol van ons team

Bij de succesvolle uitvoering van deze projecten speelt ons team een cruciale rol. Speciaal willen we Ibo vermelden, die naast zijn rol in de interne logistiek ook een belangrijke bijdrage levert aan het faciliteren van energie voor OK Plant. Zijn toewijding en expertise zijn onmisbaar in dit proces.

Toekomstige vooruitzichten

De integratie van WKK-installaties is slechts een van de vele stappen die we nemen om onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. We blijven ons inzetten voor het verminderen van onze impact op het milieu en het bevorderen van een groenere toekomst. Met de continue ondersteuning van ons team en onze partners, kijken we uit naar verdere innovaties en ontwikkelingen op het gebied van groene energie.

Video: Energieverbruik en Innovatie in de Glastuinbouw

De glastuinbouw levert veel energie terug aan het net, maar is daarmee nog niet energieneutraal. Energieverbruik blijft een uitdaging, maar de sector is innovatief in het vinden van technologische oplossingen om nu en in de toekomst slim met energie om te gaan. Hoe zit dat precies? Bekijk de video!

https://www.youtube.com/watch?v=zIpkCj5PjdY

Gerelateerd nieuws

Over OKplant