Skip to content

Een planner, dat is onze personeelsplanner Kevin

Onze kwekerijen staan vol met prachtige Kolibri Orchids. Met onze brede collectie Kolibri Orchids, staat er een groot team van OK Plant medewerkers klaar. Een opvallend teamlid binnen al deze medewerkers is personeelsplanner Kevin. Hij is verantwoordelijk voor de personeelsplanning en degene die ervoor zorgt dat ons personeel weet waar zij aan de slag moeten gaan en op welke productieafdeling.

Al meer dan 13 jaar bij OK Plant
‘’Na het reizen op zee tijdens mijn tijd bij de marine, voelde ik dat dit niet mijn roeping was. Toen ik hier definitief stopte, besloot ik om een jaar te werken om vervolgens weer te gaan studeren. Als tiener had ik een bijbaan bij OK Plant en stuurde ik mijn oud-collega een bericht met de vraag of ik een jaar terug kon komen om te werken. Na leuke gesprekken kon ik direct aan de slag als verantwoordelijke voor de stokafdeling. Niet wetende dat dit betekende dat ik inmiddels al meer dan dertien jaar werk bij OK Plant!’’

Het aanspreekpunt voor het personeel
Tijdens mijn start bij Kolibri, rolde ik in de productie waar ik verantwoordelijk was voor de stokafdeling en interne logistiek. In deze periode merkte ik al gelijk dat ik het leuk vind om leiding te geven aan personeel en een aanspreekpunt te zijn. Door de groei van de kwekerij was er steeds meer behoefte aan een personeelsplanning en kreeg ik de mogelijkheid mij te ontwikkelen als teamleider. Uiteindelijk ben ik doorgegroeid tot personeelsplanner! Ik zorg ervoor dat de bezetting op de productieafdelingen optimaal benut wordt.

Daarnaast ben ik verantwoordelijk dat de communicatie met het personeel en taakverantwoordelijken goed verloopt en begeleid ik personeel om ervoor te zorgen dat zij een passende functie uitvoeren. OK Plant is een groeiend bedrijf die altijd op zoek is naar personeel, hierdoor werk ik veel samen met onze HR-medewerkers.

Een OK Plant dag voor Kevin
‘’Voordat het personeel arriveert, controleer ik of de planning van die dag klopt. Dit kan een grote puzzel zijn omdat elke medewerker verschillende werkdagen heeft. Wanneer er op een dag een extra order bijkomt of er is iemand ziek moet deze planning namelijk aangepast worden. Flexibiliteit in deze functie is dus erg belangrijk. Daarnaast houd ik mij dagelijks bezig met de samenwerking op de productieafdelingen en ben ik een schakel tussen de taakverantwoordelijke van die afdelingen.

Omdat ik het erg leuk vind om met het personeel in contact te staan, ben ik binnen ons bedrijf de vertrouwenspersoon. Ik ben hierdoor een aanspreekpunt wanneer een medewerker hulp nodig heeft bij een privé- of werksituatie. Binnen OK Plant vinden we het erg belangrijk dat iedereen zich goed voelt of weten dat ze met een collega kunnen sparren bij vragen.’’

Zijn favoriete Kolibri Orchids is…
‘’Twee Kolibri Orchids die ervoor mij uitblinken zijn toch wel de Morelia en El Salvador!’’

Het voorjaar is de grootste uitdaging
‘’Eén van de opvallendste periodes voor mij is het voorjaar. Dit is een drukke periode vanwege feestdagen zoals Valentijn en de Moederdagen. Tijdens deze dagen is een goedlopende planning van belang. De afdelingen moeten goed op elkaar afgestemd worden. Het is voor mij een uitdaging om in deze periode een planning te maken, waar de kans groot is dat ik die dagelijks moet aanpassen.’’

Ontwikkelingen en doorgroeimogelijkheden
‘’Nog steeds na dertien jaar blijf ik mij ontwikkelen en groei ik door in mijn functie. Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor de leiding van taakverantwoordelijke van de productieafdelingen. Dit is gelijk het leukste van mijn baan! In contact staan met collega’s en hen helpen en aansturen. Hierdoor kan ik het beste uit medewerkers halen en hun in hun kracht zetten.

Gerelateerd nieuws

Over OKplant