Skip to content

Duurzaamheid

Als bedrijf nemen wij onze verantwoordelijkheid en zetten ons enorm in voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde oplossingen; wij zijn continu in beweging. De MPS richtlijnen volgen wij tot het hoogst haalbare niveau: MPS SQ, MPS GAP en MPS A+. Hiermee blijven wij ons ontwikkelen en zorgen voor steeds meer balans in de natuur.

Vignet MPS-SQ NL-601199
Duurzaam produceren

15% energie besparing door het toepassen van Het Nieuwe Telen. Bovendien borgen we hiermee een gelijkmatig klimaat in onze kassen.

Het Nieuwe Telen is een innovatieve teeltstrategie. Het Nieuwe Telen houdt in dat de kas wordt ontvochtigd door droge buitenlucht. Deze buitenlucht wordt met behulp van luchtbehandelingskasten in de kas gebracht. Doordat de lucht in de kas nu droger is, hoeft er minder gelucht te worden om het teveel aan vocht kwijt te raken. De warmte kan dus in de kas blijven.

Duurzaam produceren

We verminderen het energieverbruik door de combinatie van led en hoge druk natrium lampen in onze afkweekafdeling.

Het is een hybride belichtingssysteem, de led lampen geven veel minder warmte af, in een afdeling die we zo koel mogelijk willen hebben.

Duurzaam produceren

20% besparing op energie en meststoffen per eenheid product door het toepassen van Plant Groei Cellen (PGC).

Door de PGC is er tevens een hoge mate van uniformiteit van licht, water en voeding. De ruimtebenutting is door toepassing van de PGC met 20% toegenomen waardoor het gebruik van energie, meststoffen per eenheid product significant is afgenomen. We hergebruiken de teeltvaas; we ontsmetten de vazen in een speciaal ontworpen wasstraat van UV-licht.

Duurzaam produceren

We houden de warmte buiten door speciale buitenschermen op onze afkweekkassen.

Hierdoor profiteren we , op de momenten dat het niet te zonnig is en de schermen open kunnen blijven, optimaal van natuurlijk licht dat de groei van onze planten ten goede komt

Op warme dagen zijn de buitenschermen gesloten en houden ze de zonnestraling én warmte meer buiten de kas in afdelingen die we zo koel mogelijk willen hebben.

Duurzaam produceren

Met meer dan 950 zonnepanelen wekken wij 285 KW op.

Dit is voldoende stroom voor maar liefst 80 huishoudens.

Duurzaam produceren

We gebruiken de CO2 van de Botlek voor de groei van onze planten.

Het ‘afvalproduct’ van de Botlek is namelijk een waardevolle grondstof voor onze planten. De plant zet namelijk de CO2 om in zuurstof (O2) door middel van fotosynthese. Zo helpen we elkaar in de regio;

Duurzaam produceren

Volledige recirculatie van het voedingswater.

Dit houdt in dat wij al ons voedingswater ontsmetten en recirculeren waardoor wij ruim voldoen aan de gestelde Emissie eisen.

Duurzaam produceren

Wist jij dat sandwichgevels 10 keer meer energie besparen dan glas?

In onze warme afdeling zijn onze gevels nu voorzien van sandwichpanelen in plaats van glas. Zo kunnen we de warmte makkelijker binnen in de kas houden.

Duurzaam produceren

Onze klanten bieden we kartonnen verpakking.

Iedereen heeft de keuze om zelf een bijdrage te leveren aan het milieu. We verpakken onze Kolibri Orchids in recyclebare kartonnen dozen; dit vervangt de plastic tray & de plastic hoes die om de plant heen gaat. Zo dragen we allemaal een steentje bij.

Duurzaam produceren

We hebben onze eigen warmtekrachtgenerator (WKK) en wekken hiermee zelf elektriciteit op voor onze belichting en warmtepompen in onze kassen.

De restwarmte die in dit proces vrijkomt gebruiken wij weer om onze kassen te verwarmen.

Maatschappij_icoon

 

Binden en Boeien medewerkers

Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen zich verbonden voelt, met elkaar en met onze organisatie

Binden en boeien medewerkers

Wij zorgen goed voor onze mensen, er is weinig verloop van personeel. Tijdens ons laatste medewerkers- tevredenheid onderzoek scoorden wij een 7.9!

Om de sfeer binnen het bedrijf te behouden en vergroten heeft OK Plant in 2017 geïnvesteerd in een zeer sfeervolle bedrijfskantine, waar medewerkers in de pauze met elkaar kunnen eten en drinken. De waardering geldt beslist ook wederzijds.

maatschappelijk betrokken OK Plant

 

Maatschappelijk betrokken

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke projecten in onze omgeving te ondersteunen

Maatschappelijk betrokken

Wij stellen sinds 2018 een kas gratis ter beschikking voor het project Boeregoed.

Deze stichting zet zich in voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Maatschappelijk betrokken

Wij sponsoren meerdere evenementen per jaar.

Daarnaast zijn wij trotse sponsor van Westlandia voetbal, Westlandia handbal, Ride for the Roses, Westland Ride, Team Westland, Westlands Mannenkoor, Valto korfbalvereniging, voetbalvereniging Achilles Veen, NOAD ’32, Olympus 70, Girls Empowerment Foundation, Stichting Juiste Versnelling, Bradelier loop, Stichting AHA, Stichting Veilig Onderwijs en Stop met Pesten.

Over OKplant