Skip to content

Duurzaamheid in de kwekerij

Met kweker Rob mee door de kas

Als bedrijf nemen wij onze verantwoordelijkheid en zetten ons in voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde oplossingen; wij zijn continu in beweging. In de onderstaande video legt kweker Rob uit wat we in de kwekerij doen om ons te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.

Het Nieuwe Telen

In de kwekerij van Kolibri Orchids wordt Het Nieuwe Telen toegepast. Dit is een innovatieve teeltstrategie waarmee droge buitenlucht in de kas wordt gebracht om de warme afdeling te
ontvochtigen. De warme afdeling moet namelijk steeds bevochtigd worden om het tropische klimaat reproduceren, maar ook tussentijds gedroogd worden om ziektes tegen te voorkomen. Door de
toepassing van Het Nieuwe Telen wordt een energiebesparing van 15% gerealiseerd.

Toepassen PGC

In de kwekerij van Kolibri Orchids worden PGC’s toegepast, waardoor 20% energie en meststoffen worden bespaard. PGC’s zijn nodig om de planten na een aantal weken groeien, uit elkaar te halen. Anders groeien de wortels in elkaar. Door de vorm kan de ruimte optimaal benut worden. Uiteindelijk wordt de teeltvaas hergebruikt; de vazen worden ontsmet in een speciaal ontworpen wasstraat van UV-licht.

Energiebesparing

Met de speciale buitenschermen op de kwekerij van Kolibri Orchids kunnen ze zelf bepalen aan hoeveel daglicht de planten blootgesteld worden. Op momenten dat het niet zonnig is, kunnen de schermen open en genieten de planten van natuurlijk licht. Op zonnige dagen zijn de buitenschermen gesloten en wordt zonnestraling en warmte buiten de kas gehouden bij de afdeling die zo koel mogelijk moet worden gehouden.

 

Gerelateerd nieuws

Over OKplant